Servera smårätter i äggkartong
30 Mar 2021
Äggkartonger kan komma till användning på fler än ett sätt, här vill Svenska Ägg tipsa om ett recept på klassisk gubbröra samt ett sätt som är "äggstra bra" att servera på. Lägg gärna muffinsformar i varje fack.
Tips: Fyll en äggkartong i valfri storlek med godsaker och förse dina gäster med varsin kartong att äta ur.
Recept på klassisk gubbröra (6 portioner)
3-4 hårdkokta ägg (kalla)
5-6 st. medelstora kokta potatisar (kalla)
150 gram anjovisfiléer
ca 3 msk gräslök (hackad)
ca 3 msk dill (finskuren)
1 ½ dl crème fraiche
3 msk majonnäs
Salt och peppar
Gör så här: Skala och hacka äggen. Tärna potatisen i småbitar. Låt ansjovisen rinna av och tärna den fint, hacka gräslök och dill. Blanda crème fraiche och majonnäs, vänd ner potatis, ägg och ansjovis. Smaka av med salt och peppar.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Svenska Ägg
30 Mar 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok